Gepersonaliseerde cadeaus gemaakt in Duitsland Veilige verzending Veilig betalen via iDeal

Privacyverklaring conform de Algemene verordening gegevensbescherming

Wij zijn blij dat u onze website bezoekt en wij danken u voor uw belangstelling. Hieronder informeren wij u over de omgang met uw persoonsgegevens bij het gebruik van onze website. Persoonsgegevens zijn hierbij alle gegevens waarmee u persoonlijk kunt worden geïdentificeerd.


1. Informatie over het verzamelen van persoonsgegevens en contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke

  • 1.1 Wij zijn blij dat u onze website bezoekt en wij danken u voor uw belangstelling. Hieronder informeren wij u over de omgang met uw persoonsgegevens bij het gebruik van onze website. Persoonsgegevens zijn hierbij alle gegevens waarmee u persoonlijk kunt worden geïdentificeerd.
  • 1.2 De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking op deze website volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is Personello GmbH, Zum Lokschuppen 1, 66424 Homburg, Deutschland, Tel.: 06841/979137, Fax: 06841/979215, E-Mail: service@personello.com. De voor de verwerking van persoonsgegevens verantwoordelijke is de natuurlijke persoon of rechtspersoon die alleen of samen met anderen het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt.
  • 1.3 De verwerkingsverantwoordelijke heeft voor deze website een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld, die als volgt kan worden bereikt: "Simone Bäcker Zum Lokschuppen 1 66424 Homburg, Duitsland E-Mail: datenschutz@personello.com"
  • 1.4 Deze website maakt om veiligheidsredenen en ter bescherming van de overdracht van persoonsgegevens en andere vertrouwelijke inhoud (bv. bestellingen of aanvragen die u naar de verwerkingsverantwoordelijke stuurt) gebruik van SSL- en TLS-versleuteling. U kunt een vergrendelde verbinding herkennen aan de tekenreeks 'https://’ en het vergrendelingspictogram in de adresbalk van uw browser.

2. Gegevensverzameling bij het bezoek aan onze website

Bij louter informatief gebruik van onze website, dus wanneer u zich niet registreert of anderszins informatie aan ons doorgeeft, verzamelen wij alleen de gegevens die uw browser aan onze server doorgeeft (zogeheten serverlogboeken). Als u onze website bezoekt, verzamelen wij de volgende gegevens, die technisch noodzakelijk zijn om onze website voor u weer te geven:

  • Welke website van ons u bezoekt
  • Datum en tijd van het bezoek
  • Verzonden gegevensvolume in bytes
  • Vanaf welke internetpagina u op de website terecht bent gekomen
  • Gebruikte browser
  • Gebruikt besturingssysteem
  • Gebruikt IP-adres (eventueel geanonimiseerd)

De verwerking vindt plaats overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt f), AVG op basis van ons gerechtvaardigd belang bij verbetering van de stabiliteit en functionaliteit van onze website. De gegevens worden niet doorgegeven of gebruikt voor andere doeleinden. Wij behouden ons evenwel het recht voor de serverlogboeken achteraf te controleren, mochten er concrete aanwijzingen zijn die op onwettig gebruik duiden.


3. Cookies

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, gebruiken wij op diverse pagina's zogeheten cookies. Daarbij gaat het om kleine tekstbestanden die op uw computersysteem worden opgeslagen. Sommige door ons gebruikte cookies worden na afloop van de browsersessie, dus na het afsluiten van uw browser, weer verwijderd (zogeheten sessiecookies). Andere cookies blijven op uw computer aanwezig en stellen ons of onze partnerondernemingen (cookies van derden) in staat uw browser bij een volgend bezoek te herkennen (permanente cookies). Als er cookies worden geplaatst, dan verzamelen en verwerken deze persoonlijke gebruikersinformatie, zoals browser- en locatiegegevens, en IP-adressen. Permanente cookies worden automatisch verwijderd na een bepaalde tijdsduur. Deze periode kan per cookie verschillen.

De cookies worden deels gebruikt om het bestelproces via de opslag van instellingen te vereenvoudigen (bijvoorbeeld door de inhoud van een virtuele winkelmand voor een later bezoek aan de website te onthouden). Indien via specifieke cookies van ons ook persoonsgegevens worden verwerkt, gebeurt dit overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt b), AVG voor uitvoering van de overeenkomst of overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt f), AVG ter bescherming van onze gerechtvaardigd belangen bij het optimaal functioneren van de website en het creëren van een klantvriendelijke en effectieve beleving van het websitebezoek.

Wij werken samen met reclamepartners die ons helpen ons internetaanbod zo interessant mogelijk voor u te maken. Daartoe worden bij uw bezoek aan onze website ook cookies van partnerondernemingen op uw harde schijf opgeslagen (cookies van derden). Over het gebruik van zulke cookies en de omvang van de specifieke verzamelde informatie wordt u in de onderstaande punten individueel en afzonderlijk geïnformeerd.

Houd er rekening mee dat u uw browser zo kunt instellen dat u over het plaatsen van cookies wordt geïnformeerd en afzonderlijk kunt beslissen of u cookies accepteert of dat u ze in bepaalde gevallen of in het algemeen wilt weigeren. Elke browser beheert cookie-instellingen op een andere manier. Dit wordt beschreven in het menu Help van elke browser, waarbij wordt uitgelegd hoe u uw cookie- instellingen kunt wijzigen. Deze informatie vindt u voor de desbetreffende browser via de volgende links:

Houd er rekening mee dat bepaalde functies van onze website alleen beperkt kunnen worden gebruikt wanneer het plaatsen van cookies wordt geweigerd.


4. Contactopname

  • 4.1 Gebruik van een live-chatsysteem: Zendesk (voorheen Zopim) Deze website maakt gebruik van technologieën van Zendesk International Ltd., 55Charlemont Place, Saint Kevin's, Dublin D02 F985, Ierland ("Zendesk") om gepseudonimiseerde gegevens te genereren voor webanalyse en om het livechatsysteem te bedienen, dat het beantwoorden van live Ondersteuningsverzoeken worden gebruikt, verzameld en opgeslagen. Van deze gepseudonimiseerde gegevens kunnen onder een pseudoniem gebruiksprofielen worden gemaakt. Er kunnen cookies worden gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die lokaal in de cache van de internetbrowser van de bezoeker worden opgeslagen. De cookies zorgen er onder andere voor dat de internetbrowser kan worden herkend. Als de op deze manier verzamelde informatie betrekking heeft op een persoon, wordt deze verwerkt in overeenstemming met artikel 6, lid 1, onder f) AVG op basis van ons legitieme belang bij een effectieve klantenservice en de statistische analyse van gebruikersgedrag voor optimalisatiedoeleinden. De gegevens die met de Zendesk- technologieën worden verzameld, worden niet gebruikt om de bezoeker van deze website persoonlijk te identificeren en zullen niet worden samengevoegd met persoonlijke gegevens over de drager van het pseudoniem zonder de afzonderlijk gegeven toestemming van de betrokkene. Om het opslaan van Zendesk-cookies te voorkomen, kunt u uw internetbrowser zo instellen dat cookies in de toekomst niet meer op uw computer kunnen worden opgeslagen of dat reeds opgeslagen cookies worden verwijderd. Het uitschakelen van alle cookies kan er echter toe leiden dat sommige functies op onze website niet meer kunnen worden uitgevoerd. U kunt het verzamelen en opslaan van gegevens voor het aanmaken van een gepseudonimiseerd gebruikersprofiel te allen tijde met toekomstig effect deactiveren door ons uw bezwaar informeel per e-mail te sturen naar het e- mailadres dat in de impressum is vermeld. Met Zendesk hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten, waarmee wij Zendesk verplichten de gegevens van onze klanten te beschermen en niet door te geven aan derden. Persoonlijke gegevens kunnen, indien nodig, worden verzonden naar de servers van Zendesk Inc. in de VS. Voor dergelijke gegevensoverdrachten volgt Zendesk bindende interne voorschriften voor gegevensbescherming (Binding Corporate Rules - BCR), die door de Ierse gegevensbeschermingsautoriteit zijn erkend als geschikte garanties voor naleving van de Europese normen voor gegevensbescherming. Meer informatie over gegevensbescherming van Zendesk is beschikbaar op https://www.zendesk.nl/company/agreements-and-terms/privacy-policy/ .
  • 4.2 Herinnering aan beoordeling via Trusted Shops Voor zover u ons daarvoor tijdens of na uw bestelling overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt a), AVG uitdrukkelijk toestemming hebt verleend, geven wij uw e-mailadres door aan het beoordelingsplatform Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15c, 50823 Keulen (www.trustedshops.it) om het in staat te stellen u per e-mail een beoordelingsherinnering toe te sturen.U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht naar de verwerkingsverantwoordelijke of het beoordelingsplatform te sturen.
  • 4.3 Als u contact met ons opneemt (bijvoorbeeld via een contactformulier of e-mail), dan worden er persoonsgegevens verzameld. Welke gegevens er bij gebruik van een contactformulier worden verzameld, blijkt uit het betreffende contactformulier. Deze gegevens worden uitsluitend voor het beantwoorden van uw verzoek of voor het opnemen van contact en de daaraan gekoppelde technische administratie opgeslagen en gebruikt. De rechtsgrond voor de gegevensverwerking is ons gerechtvaardigd belang bij het beantwoorden van uw verzoek overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt f), AVG. Neemt u contact op om een overeenkomst te sluiten, dan is de aanvullende rechtsgrond voor de verwerking artikel 6, lid 1, punt b), AVG. Uw gegevens worden na het afsluiten van uw aanvraag gewist. Dit gebeurt wanneer uit de omstandigheden blijkt dat de betreffende zaak definitief is geregeld en op voorwaarde dat er geen wettelijke registratieverplichtingen van toepassing zijn.
  • 4.4 Gebruik van een e-mail ticketsysteem: Zendesk Wij gebruiken het Zendesk e-mail ticketing systeem, een klantenserviceplatform geleverd door Zendesk International Ltd, 55 Charlemont Place, Saint Kevin's, Dublin D02 F985, Ireland ("Zendesk"), om vragen van klanten te verwerken. Wanneer gebruikers van onze website aanvragen per e-mail plaatsen, worden deze opgeslagen en georganiseerd in het ticketsysteem om een chronologische verwerking mogelijk te maken en de service-ervaring te verbeteren. Gebruikers kunnen altijd de huidige status van de behandeling van hun aanvraag bekijken via het individueel toegewezen ticketnummer. Uitsluitend voor de organisatie van verzoeken en de verwerking ervan worden persoonsgegevens verzameld zoals in het verzoek is bepaald, maar in ieder geval naam, voornaam en e-mailadres, die aan Zendesk worden doorgegeven, daar worden opgeslagen en uitgelezen. De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is ons gerechtvaardigd belang bij een efficiënte vormgeving van onze klantenservice, bij een zo snel mogelijke beantwoording van uw verzoek en bij de optimalisering van ons dienstenaanbod overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder f), van de Duitse privacywetgeving (DSGVO). Wij hebben een orderverwerkingsovereenkomst gesloten met Zendesk, waarmee wij Zendesk verplichten de gegevens van onze klanten te beschermen en niet door te geven aan derden. Persoonsgegevens kunnen worden overgebracht naar servers van Zendesk Inc. in de VS. Voor dergelijke gegevensoverdrachten volgt Zendesk bindende interne regels voor gegevensbescherming (Binding Corporate Rules - BCR), die door de Ierse gegevensbeschermingsautoriteit zijn erkend als passende waarborgen voor de naleving van de Europese normen voor gegevensbescherming. Uw gegevens worden gewist zodra wij de behandeling van uw verzoek hebben voltooid. Dit is het geval wanneer uit de omstandigheden blijkt dat de zaak in kwestie definitief is opgehelderd en voor zover er geen wettelijke bewaarplicht bestaat die anders bepaalt. Voor meer informatie over het privacybeleid van Zendesk kunt u terecht op: https://www.zendesk.nl/company/customers-partners/privacy-policy/ .

5. Gegevensverwerking voor de uitvoering van overeenkomsten

Overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt b), AVG worden persoonsgegevens bovendien verzameld en verwerkt wanneer u ze aan ons verstrekt voor de uitvoering van een overeenkomst of bij het aanmaken van een klantenaccount. Welke gegevens er worden verzameld, blijkt uit de betreffende invoerformulieren. Het verwijderen van uw klantenaccount is te allen tijde mogelijk. Dit kan door een bericht te sturen naar de hierboven genoemde verwerkingsverantwoordelijke. Wij slaan de door u verstrekte gegevens op en gebruiken deze voor de uitvoering van overeenkomsten. Na de volledige afhandeling van een overeenkomst of de verwijdering van uw klantenaccount, worden uw gegevens met het oog op de fiscale en handelsrechtelijke bewaartermijnen geblokkeerd en na afloop van deze termijnen verwijderd, indien u niet uitdrukkelijk hebt ingestemd met een verder gebruik van uw gegevens of het onzerzijds is toegestaan om de gegevens te blijven gebruiken op een wijze die juridisch is toegestaan en waarover wij u hieronder informeren.


6. Gebruik van uw gegevens voor direct marketing

  • 6.1 Abonneer u op onze e-mail nieuwsbrief anneer u zich voor onze e-mailnieuwsbrief aanmeldt, sturen wij u regelmatig informatie over onze aanbiedingen. Voor ontvangst van de nieuwsbrief moet alleen uw e-mailadres (verplicht) worden opgegeven. Het verstrekken van eventuele aanvullende gegevens geschiedt op vrijwillige basis en dient ertoe u persoonlijk te kunnen aanspreken. Voor het versturen van de nieuwsbrief maken wij gebruik van de zogeheten ’double-opt-in’-procedure. Dit betekent dat wij u alleen een e- mailnieuwsbrief toesturen nadat u uitdrukkelijk toestemming hebt verleend voor de verzending van nieuwsbrieven. Hierop sturen wij u een e-mail waarin u verzocht wordt te bevestigen dat u in de toekomst nieuwsbrieven wilt ontvangen door op de desbetreffende link te klikken. Middels het activeren van de bevestigingslink geeft u ons toestemming voor het gebruik van uw persoonsgegevens overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Bij aanmelding voor de nieuwsbrief slaan wij het door uw internetprovider (ISP) geregistreerde IP-adres en de datum en het tijdstip van de aanmelding op om eventueel misbruik van uw e-mailadres naderhand te kunnen vaststellen. De gegevens die wij bij aanmelding voor de nieuwsbrief verzamelen, worden uitsluitend gebruikt voor het verspreiden van reclamemededelingen via de nieuwsbrief. U kunt de nieuwsbrief te allen tijde opzeggen via de desbetreffende link in de nieuwsbrief of door hierover een bericht te sturen naar de bovengenoemde verwerkingsverantwoordelijke. Na de annulering wordt uw e- mailadres onmiddellijk verwijderd uit ons bestand van nieuwsbriefontvangers, indien u niet uitdrukkelijk hebt ingestemd met een verder gebruik van uw gegevens of het aan ons is voorbehouden om de gegevens te blijven gebruiken op een wijze die juridisch is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.
  • 6.2 Verzenden van de e-mail nieuwsbrief naar bestaande klanten Hebt u ons uw e-mailadres bij de aankoop van producten ter beschikking gesteld, dan behouden wij ons het recht voor u regelmatig aanbiedingen voor soortgelijke producten als die reeds werden gekocht, uit ons assortiment per e-mail toe te sturen. Hiervoor hoeven wij u overeenkomstig § 7, lid 3, UWG (= het Duitse 'Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb' (Wet oneerlijke handelspraktijken)) niet apart om toestemming te vragen. De gegevensverwerking vindt wat dit betreft uitsluitend plaats op basis van ons gerechtvaardigd belang bij gepersonaliseerde direct marketing overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt f), AVG. Hebt u aanvankelijk bezwaar gemaakt tegen het gebruik van uw e-mailadres voor dit doeleinde, dan sturen wij u geen e-mails. U hebt het recht om door middel van een mededeling aan de in het begin vermelde verwerkingsverantwoordelijke te allen tijde voor de toekomst bezwaar te maken tegen het gebruik van uw e-mailadres voor het bovengenoemde reclamedoeleinde. Hiervoor worden u alleen transmissiekosten volgens de basistarieven van uw internetprovider in rekening gebracht. Na de ontvangst van uw bezwaar wordt het gebruik van uw e-mailadres voor reclamedoeleinden onmiddellijk gestaakt.
  • 6.3 Nieuwsbrief verzending via CleverReach Onze e-mailnieuwsbrieven worden verzonden via de technische dienstverlener CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede (“CleverReach”), aan wie we de gegevens doorgeven die u heeft verstrekt bij uw inschrijving voor de nieuwsbrief. Deze doorgifte vindt plaats conform artikel 6, lid 1, punt f), AVG en dient ons gerechtvaardigd belang bij het gebruik van een effectief, veilig en gebruiksvriendelijk nieuwsbriefsysteem. De gegevens die u invoert om de nieuwsbrief te ontvangen (bijv. e-mailadres) worden opgeslagen op de servers van CleverReach in Duitsland of Ierland. CleverReach gebruikt deze informatie om namens ons de nieuwsbrief te verzenden en statistisch te evalueren. Voor de evaluatie bevatten de nieuwsbrieven die per e-mail worden verzonden zogenaamde web beacons of trackingpixels, die beeldbestanden van één pixel vertegenwoordigen die op onze website zijn opgeslagen. Op deze manier kan worden bepaald of een nieuwsbriefbericht is geopend en op welke links is geklikt. Met behulp van zogenaamde conversietracking kan ook worden geanalyseerd of een eerder gedefinieerde actie (bijvoorbeeld aankoop van een product op onze website) heeft plaatsgevonden nadat op dergelijke links is geklikt. Ook technische informatie wordt geregistreerd (bijv. tijdstip van bezoek, IP-adres, browsertype en besturingssysteem). De gegevens worden uitsluitend in gepseudonimiseerde vorm verzameld en zijn niet gekoppeld aan uw andere persoonlijke gegevens; directe persoonlijke verwijzing is uitgesloten. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de statistische analyse van nieuwsbriefcampagnes. De resultaten van deze analyses kunnen worden gebruikt om toekomstige nieuwsbrieven beter af te stemmen op de interesses van de ontvanger. Als u bezwaar wilt maken tegen de gegevensanalyse voor statistische evaluatiedoeleinden, dient u zich uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Wij hebben met CleverReach een overeenkomst gesloten, waarmee wij CleverReach verplichten om de gegevens van onze klanten te beschermen en niet door te geven aan derden. Hier kunt u meer informatie lezen over gegevensanalyse door CleverReach: https://www.cleverreach.com/en/features/reporting-tracking/. Het privacybeleid van CleverReach kunt u hier bekijken: https://www.cleverreach.com/en/privacy-policy/.
  • 6.4 Kennisgeving van de beschikbaarheid van goederen per e-mail Indien wij in onze onlineshop de mogelijkheid bieden om u per e-mail te informeren over het tijdstip van beschikbaarheid van geselecteerde, tijdelijk niet beschikbare artikelen, kunt u zich aanmelden voor onze e-mailmeldingsservice voor de beschikbaarheid van goederen. Als u zich registreert voor onze e-mailmeldingsservice voor de beschikbaarheid van goederen, sturen wij u een eenmalige e-mail over de beschikbaarheid van het door u geselecteerde artikel. De enige verplichte informatie voor het verzenden van deze melding is uw e-mailadres. Het verstrekken van verdere gegevens is vrijwillig en kan worden gebruikt om u persoonlijk te kunnen aanspreken. We gebruiken de zogenaamde dubbele opt-in-procedure om deze melding te verzenden. Dit betekent dat we u alleen een overeenkomstige melding sturen als u uitdrukkelijk aan ons heeft bevestigd dat u akkoord gaat met het ontvangen van een dergelijk bericht. We sturen u dan een bevestigingsmail waarin u wordt gevraagd op een link te klikken om te bevestigen dat u een dergelijke melding wilt ontvangen. Door de bevestigingslink te activeren, geeft u ons uw toestemming voor het gebruik van uw persoonlijke gegevens conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Wanneer u zich registreert voor onze e-mailmeldingsservice voor de beschikbaarheid van goederen, slaan we ook uw IP-adres op dat is ingevoerd door de internetprovider (ISP) en de datum en het tijdstip van aanmelding om eventueel misbruik van uw e-mailadres op een later tijdstip te kunnen traceren. Door ons bij het registreren voor onze e-mailmeldingsservice voor de beschikbaarheid van goederen verzamelde gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren over de beschikbaarheid van een bepaald artikel in onze onlineshop. U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de e-mailmeldingsdienst voor de beschikbaarheid van goederen door een bericht te sturen naar de in het begin vermelde verantwoordelijke. Nadat u zich heeft afgemeld, wordt uw e-mailadres onmiddellijk verwijderd van onze distributielijst die voor dit doel is opgesteld, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of we ons het recht voorbehouden om gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

7. Gegevensverwerking voor de afhandeling van bestellingen

  • 7.1 De door ons verzamelde persoonsgegevens worden in het kader van de contractafwikkeling aan het met de levering belaste transportbedrijf doorgegeven, voor zover dit voor de levering van de goederen noodzakelijk is. Indien wij u op basis van een overeenkomst updates voor goederen met digitale elementen of voor digitale producten verschuldigd zijn, verwerken wij de door u bij de bestelling verstrekte contactgegevens (naam, adres, e-mailadres) om u in het kader van onze wettelijke informatieplicht volgens art. 6 (1) lit. c AVG binnen de wettelijk vastgelegde termijn via geschikte communicatiemiddelen (bijv. per post of e-mail) persoonlijk te informeren over komende updates. Uw contactgegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren over door ons verschuldigde updates en worden voor dit doel alleen door ons verwerkt voor zover dat nodig is voor de desbetreffende informatie. Wij geven uw betalingsgegevens door aan de in opdracht gegeven kredietinstelling in het kader van de betalingsverwerking, voor zover dit noodzakelijk is voor de betalingsverwerking. Indien gebruik wordt gemaakt van betalingsdienstaanbieders, informeren wij u daar hieronder uitdrukkelijk over. De rechtsgrondslag voor de doorgifte van gegevens is artikel art. 6 (1) lit. b AVG.
  • 7.2 Gebruik van betaaldienstaanbieders (betalingsaanbieders)
    • Concardis
      Wanneer u een creditcardbetaling van de betaaldienstaanbieder ConCardis selecteert, vindt betalingsverwerking plaats via de betaaldienstaanbieder ConCardis GmbH, Helfmann-Park 7, 65760 Eschborn, aan wie wij naast uw bestelgegevens de door u in het kader van het bestelproces verstrekte informatie overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt b), AVG doorgeven. Overdracht van uw gegevens vindt uitsluitend plaats ten behoeve van betalingsverwerking via de betaaldienstaanbieder Adyen en alleen indien dat daarvoor noodzakelijk is.
    • PayPal
      Bij betaling met PayPal – koop met creditcard via PayPal, automatische afschrijving via PayPal of, indien aangeboden, ’koop op rekening’ of ’termijnbetaling’ via PayPal als betaalwijzen – geven wij uw betalingsgegevens in het kader van de betalingsverwerking door aan PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (hierna ’PayPal’). Deze overdracht vindt plaats overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt b), AVG en alleen indien dat voor verwerking van de betaling noodzakelijk is. PayPal behoudt zich bij koop met creditcard via PayPal, automatische afschrijving via PayPal of – indien aangeboden – ’koop op rekening’ of ’termijnbetaling’ via PayPal als betaalwijzen het recht voor een kredietwaardigheidscontrole uit te voeren. Daartoe worden uw betalingsgegevens in voorkomend geval overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt f), AVG op basis van het gerechtvaardigd belang van PayPal bij het vaststellen van uw solvabiliteit aan kredietbureaus doorgegeven. Het resultaat van de kredietanalyse met betrekking tot de statistische waarschijnlijkheid van wanbetaling wordt door PayPal gebruikt voor beslissingen over de beschikbaarstelling van de respectieve betaalwijze. De kredietwaardigheidsinformatie kan waarschijnlijkheidswaarden (zogeheten scorewaarden) omvatten. Voor zover er scorewaarden in de kredietwaardigheidscontrole worden meegenomen, zijn deze berekend op basis van wetenschappelijk erkende mathematisch- statistische procedés. In de berekening van de scorewaarden worden onder andere, maar niet uitsluitend, adresgegevens meegenomen. Aanvullende informatie met betrekking tot gegevensbescherming, onder andere over de gebruikte kredietbureaus, vindt u in de privacyverklaring van PayPal: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/ua/privacy-full? locale.x=nl_NL. U kunt tegen deze verwerking van uw gegevens te allen tijde bezwaar maken door een bericht naar PayPal te sturen. Evenwel blijft aan PayPal in voorkomend geval het recht voorbehouden om uw persoonsgegevens te verwerken indien dat noodzakelijk is voor naleving van de contractuele bepalingen voor het verwerken van betalingen.

  • 8. Online-Marketing

    • 8.1 Facebook Custom Audience met gebruik van de Facebook-pixel
      Deze website maakt gebruik van de ‘Facebook-pixel’ van Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Quay,Square, Dublin 2, Lerland (‘Facebook’). Indien daarvoor uitdrukkelijk toestemming is gegeven, kan hiermee het gedrag van gebruikers worden bijgehouden na het zien of aanklikken van een reclameadvertentie van Facebook. Dit proces dient ter evaluatie van de effectiviteit van reclameadvertenties van Facebook voor statistische en marktonderzoeksdoeleinden en kan bijdragen aan optimalisering van toekomstige promotieactiviteiten. De verkregen gegevens zijn voor ons anoniem en verschaffen ons dus geen nadere informatie over de identiteit van de gebruiker. Wel worden de gegevens door Facebook opgeslagen en zodanig verwerkt dat koppeling aan een specifiek gebruikersprofiel mogelijk is. Facebook kan de gegevens daardoor gebruiken voor eigen reclamedoeleinden, overeenkomstig het privacybeleid van Facebook https://www.facebook.com/about/privacy/. U kunt het voor Facebook en haar partners mogelijk maken om reclameadvertenties op en buiten Facebook te plaatsen. Daarnaast kan voor deze doeleinden een cookie op uw computer worden opgeslagen. Deze verwerkingsactiviteiten vinden uitsluitend plaats indien daarvoor uitdrukkelijk toestemming is verleend overeenkomstig artikel 6, lid 1, punt a), AVG.
      Toestemming voor het gebruik van de Facebook-pixel kan alleen verleend worden door personen die ouder zijn dan 13 jaar. Bent u jonger, dan dient een ouder of voogd toestemming te geven. Meta Platforms Inc., met hoofdvestiging in de VS, is gecertificeerd onder het akkoord inzake gegevensbescherming ‘EU-VS-privacyschild’, dat inachtneming van het vereiste EU-niveau van gegevensbescherming garandeert. Als u het gebruik van cookies op uw computer wilt deactiveren, kunt u uw internetbrowser zo instellen dat er in de toekomst geen cookies meer kunnen worden opgeslagen op uw computer en dat reeds geplaatste cookies worden verwijderd. Het uitschakelen van alle cookies kan er echter toe leiden dat sommige functies op onze internetpagina's niet meer kunnen worden uitgevoerd. U kunt het gebruik van cookies door derden, zoals Facebook, ook deactiveren op de volgende website van de Digital Advertising Alliance: http://www.aboutads.info/choices/
    • 8.2 Google Ads conversietracking
      Deze website maakt gebruik van het online-reclameprogramma ‘Google Ads’ en in het kader van Google Ads van conversietracking van Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (‘Google’). Wij maken gebruik van het aanbod van Google Ads om met behulp van reclamemiddelen (zogeheten Google Ads) op externe websites onze aantrekkelijke aanbiedingen te promoten. Wij kunnen met betrekking tot de gegevens van advertentiecampagnes vaststellen hoe succesvol de afzonderlijke promotieactiviteiten zijn. Daarmee streven wij het belang na u reclame te tonen die interessant voor u is, onze website interessanter voor u te maken en een eerlijke berekening van reclamekosten te waarborgen.
      Het cookie voor conversietracking wordt geplaatst wanneer een gebruiker op een door Google beheerde Ads-advertentie klikt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computersysteem worden opgeslagen. Deze cookies verliezen normalerwijze na 30 dagen hun geldigheid en dienen niet voor de persoonlijke identificatie van de gebruiker. Als de gebruiker een bezoek brengt aan bepaalde pagina's van deze website en het cookie nog niet is verlopen, dan kunnen Google en wij zien dat de gebruiker op de advertentie heeft geklikt en naar de betreffende pagina is doorgestuurd. Elke klant van Google Ads ontvangt een ander cookie. Op die manier kunnen cookies niet via de websites van Google Ads-klanten worden gevolgd. De met het conversiecookie verzamelde informatie dient ertoe conversiestatistieken te generen voor Google Ads-klanten, die voor conversietracking hebben gekozen. De klanten komen op die manier het totale aantal gebruikers te weten dat op hun advertentie heeft geklikt en dat is doorverwezen naar een website die is uitgerust met een conversietrackingtag. Ze ontvangen echter geen informatie waarmee gebruikers persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd. Bij gebruik van Google Ads is eveneens een overdracht van persoonsgegevens aan de server van Google LLC. in de VS mogelijk. Details over de verwerking die door Google Ads conversietracking in gang wordt gezet en de manier waarop Google omgaat met gegevens van websites vindt u hier: https://policies.google.com/technologies/partner-sites Alle hierboven beschreven verwerkingen, in het bijzonder het plaatsen van cookies voor het uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Zonder deze toestemming zal Google Ads conversietracking niet worden gebruikt tijdens uw bezoek aan de website.
      U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken voor de toekomst. Om uw herroeping uit te oefenen, dient u deze service te deactiveren in de ’Cookie Consent Tool’ op de website. U kunt ook blijvend bezwaar maken tegen het plaatsen van cookies door Google Ads conversietracking door de via de volgende link beschikbare browser-plug-in te downloaden en te installeren: https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=nl Houd er rekening mee dat bepaalde functies van onze website mogelijk niet of alleen beperkt kunnen worden gebruikt wanneer het plaatsen van cookies wordt geweigerd. Het privacybeleid van Google kunt u hier bekijken: https://www.google.nl/policies/privacy/.
    • Google Marketing Platform
      Deze website maakt gebruik van het online marketingmiddel Google Marketing Platform van provider Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (‘GMP’). GMP maakt gebruik van cookies om voor de gebruiker relevante advertenties te tonen, de rapportage over de prestaties van campagnes te verbeteren en om te voorkomen dat een gebruiker dezelfde advertenties meerdere malen ziet. Met behulp van een cookie-ID registreert Google welke advertenties in welke browser getoond worden en kan op deze wijze voorkomen dat deze meerdere malen worden weergegeven. Bovendien kan GMP met behulp van cookie-ID’s zogenoemde conversions registreren, die een verbinding met aanvragen uit advertenties hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als een gebruiker een GMP-advertentie ziet en later met dezelfde browser de website van de aanbieder opent en daar iets koopt. Volgens Google bevatten GMP-cookies geen persoonsgegevens. Door de gebruikte marketinghulpmiddelen maakt uw browser automatisch een rechtstreekse verbinding met een server van Google. Wij hebben geen invloed op de omvang en het verdere gebruik van de gegevens die door het gebruik van dit hulpmiddel door Google verzameld worden, en informeren u daarom op basis van onze kennis van zaken: door de integratie van GMP ontvangt Google de informatie dat u het desbetreffende deel van onze website geopend heeft of een advertentie van ons heeft aangeklikt. Als u bij een dienst van Google geregistreerd bent, kan Google uw bezoek aan uw account koppelen. Zelfs als u niet bij Google geregistreerd bent of als u niet bent ingelogd, bestaat de mogelijkheid dat de aanbieder uw IP-adres te weten komt en dit opslaat. Het gebruik van GMP kan er ook toe leiden dat persoonsgegevens worden doorgegeven aan de servers van Google LLC. in de VS. Alle hierboven beschreven verwerkingen, in het bijzonder het plaatsen van cookies voor het uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Zonder deze toestemming zal GMP niet worden gebruikt tijdens uw bezoek aan de website. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken voor de toekomst. Om uw herroeping uit te oefenen, dient u deze service te deactiveren in de ’Cookie Consent Tool’ op de website. Het privacybeleid van GMP by Google kunt u hier bekijken: https://www.google.nl/policies/privacy/.

    9. Webanalysediensten

    • 9.1 Google (Universal) Analytics met Google Signals
      Deze website maakt gebruik van Google (Universal) Analytics, een webanalysedienst van Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (‘Google’). Google (Universal) Analytics maakt gebruik van zogeheten cookies. Dit zijn tekstbestanden die op uw eindapparaat worden opgeslagen en die analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken. De door het cookie verzamelde informatie over uw gebruik van deze website (met inbegrip van uw verkorte IP-adres) wordt normaal gesproken doorgezonden naar een server van Google en daar opgeslagen. Hierbij is overdracht mogelijk naar servers van Google LLC. in de VS. Deze website gebruikt Google (Universal) Analytics uitsluitend met de extensie ‘_anonymizeIp()’, die zorgt voor anonimisering van het IP-adres door het te verkorten en rechtstreekse identificatie van personen niet mogelijk is. Door middel van de extensie wordt uw IP-adres door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere landen die partij zijn bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte eerst verkort. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres doorgegeven aan een server van Google LLC in de VS en daar verkort. Google Analytics maakt het ook mogelijk statistieken op te stellen met verklaringen over de leeftijd, het geslacht en de interesses van de bezoekers van de website op basis van een evaluatie van op interesses gebaseerde reclame en met de opname van informatie van derden via een speciale functie, de zogenaamde ‘demografische kenmerken’. Dit maakt het mogelijk gebruikersgroepen van de website te definiëren en te differentiëren met het oog op een doelgroepgerichte oriëntatie van marketingmaatregelen. De via de ‘demografische kenmerken’ verzamelde gegevensrecords kunnen echter niet aan een specifieke persoon worden toegewezen. Meer informatie over de door Google Analytics uitgevoerde verwerking en de manier waarop Google omgaat met gegevens van websites vindt u hier: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.
      Alle hierboven beschreven verwerkingen, in het bijzonder het plaatsen van Google Analytics- cookies voor het uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Zonder deze toestemming zal Google Analytics niet worden gebruikt tijdens uw bezoek aan de website. Google gebruikt deze informatie in opdracht van ons om uw gebruik van de website te analyseren, rapporten over uw activiteiten op de website op te stellen en andere diensten in verband met het gebruik van deze website en het internet aan ons te verlenen. Het in het kader van Google (Universal) Analytics door uw browser doorgegeven IP-adres wordt niet gekoppeld aan andere gegevens van Google. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Om uw herroeping uit te voeren, kunt u deze dienst deactiveren in de ‘Cookie Consent Tool’ op de website. Voor het gebruik van Google Analytics hebben wij met Google een bewerkersovereenkomst gesloten, waardoor Google verplicht is de gegevens van onze sitebezoekers te beschermen en niet aan derden door te geven. Voor de overdracht van gegevens van de EU naar de VS verwijst Google naar de zogeheten standaardclausules voor gegevensbescherming van de Europese Commissie, die ervoor moeten zorgen dat het Europese niveau van gegevensbescherming in de VS wordt nageleefd. Meer informatie over Google (Universal) Analytics vindt u hier: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=nl.
      Deze website maakt ook gebruik van de service Google Signals, als uitbreiding op Google Analytics. Met Google Signals kunnen we door Google apparaatoverschrijdende rapporten laten genereren (zogeheten ‘cross-device tracking’). Als u in uw Google-accountinstellingen ‘gepersonaliseerde advertenties’ hebt ingeschakeld en uw apparaten met internettoegang hebt gekoppeld aan uw Google-account, kan Google het gedrag van de gebruiker op verschillende apparaten analyseren en daarop gebaseerde databasemodellen maken met dienovereenkomstige toestemming voor het gebruik van Google Analytics conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG (zie hierboven). Hierbij wordt rekening gehouden met de aanmeldingen en apparaattypen van alle bezoekers van de website, die zich hebben aangemeld bij een Google-account en die tot een aankoop zijn overgegaan. De gegevens laten onder andere zien op welk apparaat u voor het eerst op een advertentie hebt geklikt en op welk apparaat de overeenkomstige aankoop heeft plaatsgevonden. Wij ontvangen geen persoonlijke gegevens van Google, alleen statistieken gebaseerd op Google Signals. U hebt de mogelijkheid om uw instellingen in uw Google-account voor ‘gepersonaliseerde advertenties’ te deactiveren. Volg hiervoor de instructies op deze webpagina: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl. Meer informatie over Google Signals vindt u hier: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=nl.
    • 9.2 Google Analytics 4
      Deze website maakt gebruik van Google Analytics 4, een dienst van Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland ('Google'), om het gebruik van de website te analyseren. Bij gebruik van Google Analytics 4 wordt standaard gebruik gemaakt van zogenaamde 'cookies'. Cookies zijn tekstbestanden die op uw eindapparaat worden opgeslagen en die een analyse van uw gebruik van een website mogelijk maken. De door cookies verzamelde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres dat door uw eindapparaat wordt doorgegeven, afgekort met de laatste cijfers, zie hieronder) wordt in de regel doorgestuurd naar een server van Google en daar opgeslagen en verwerkt. Dit kan er ook toe leiden dat informatie wordt doorgegeven aan de servers van Google LLC in de Verenigde Staten, waar de informatie verder wordt verwerkt. Bij gebruik van Google Analytics 4 wordt het IP-adres dat door uw eindapparaat wordt doorgegeven wanneer u de website gebruikt, altijd automatisch en standaard alleen op geanonimiseerde wijze verzameld en verwerkt. Daardoor kan de verzamelde informatie niet rechtstreeks aan een persoon worden gekoppeld. Deze automatische anonimisering wordt door Google uitgevoerd door het IP-adres, dat door uw eindapparaat binnen de lidstaten van de Europese Unie (EU) of andere verdragsluitende staten van de overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte (EER) wordt verzonden, met de laatste cijfers in te korten. Google gebruikt deze en andere informatie namens ons om uw gebruik van de website te analyseren, om berichten (reports) over uw websiteactiviteiten en gebruikersgedrag samen te stellen en daarnaast met het websitegebruik en de internetverbinding verbonden prestaties aan ons te melden. In dit verband zal het door uw eindapparaat in het kader van Google Analytics 4 doorgegeven en ingekorte IP-adres niet worden samengevoegd met andere gegevens van Google. De gegevens die in het kader van het gebruik van Google Analytics 4 worden verzameld, worden gedurende 2 maanden bewaard en vervolgens gewist.
      Google Analytics 4 maakt het ook mogelijk om statistieken op te stellen met betrekking tot leeftijd, geslacht en interesses van websitegebruikers op basis van een evaluatie van op interesses gebaseerde reclame en met de opname van informatie van derden via een speciale functie, de zogenaamde 'demografische kenmerken'. Dit maakt het mogelijk om gebruikersgroepen te identificeren en te onderscheiden met het oog op gerichte marketingcontent. De gegevens die via de 'demografische kenmerken' worden verzameld, kunnen echter niet aan een bepaalde persoon worden toegewezen en dus ook niet aan u persoonlijk. Deze via de functie 'demografische kenmerken' verzamelde gegevens worden twee maanden bewaard en daarna gewist. Alle hierboven beschreven verwerkingsopties, in het bijzonder het plaatsen van Google Analytics- cookies voor het opslaan en uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Zonder deze toestemming zal het gebruik van Google Analytics 4 tijdens uw bezoek aan de website niet plaatsvinden. U kunt uw toestemming te allen tijde met werking voor de toekomst intrekken. Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, dient u deze dienst te deactiveren in de 'Cookie Consent Tool' op de website. Bij deze website wordt als uitbreiding op Google Analytics 4 ook de dienst 'UserIDs' ingezet. Door individuele UserID's toe te wijzen, kunnen wij cross-device-rapporten door Google laten opmaken (zogenaamde 'cross-device tracking'). Dit betekent dat uw gebruikersgedrag ook op verschillende apparaten kan worden geanalyseerd als u toestemming hebt gegeven voor het gebruik van Google Analytics 4 conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG, als u een persoonlijk account hebt aangemaakt door u op deze website te registreren en als u met uw relevante inloggegevens bent ingelogd op uw persoonlijke account op verschillende eindapparaten. De aldus verzamelde gegevens laten onder meer zien op welk eindapparaat u voor het eerst op een advertentie hebt geklikt en op welk eindapparaat de uiteindelijke aankoop heeft plaatsgevonden.
      Bij deze website wordt als uitbreiding op Google Analytics 4 ook de dienst Google Signals ingezet. Met Google Signals kunnen wij cross-device-rapporten door Google laten opmaken (zogenaamde 'cross-device tracking'). Als u in uw Google-accountinstellingen ‘gepersonaliseerde advertenties’ hebt ingeschakeld en uw apparaten met internettoegang hebt gekoppeld aan uw Google-account, kan Google het gedrag van de gebruiker op verschillende apparaten analyseren en daarop gebaseerde databasemodellen maken als u toestemming hebt gegeven voor het gebruik van Google Analytics 4 conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanmeldingen en apparaattypen van alle bezoekers van de website, die zich hebben aangemeld bij een Google-account en die tot een aankoop zijn overgegaan. De gegevens laten onder andere zien op welk apparaat u voor het eerst op een advertentie hebt geklikt en op welk apparaat de overeenkomstige aankoop heeft plaatsgevonden. Wij ontvangen hierbij geen persoonsgegevens van Google, alleen statistieken gebaseerd op Google Signals. U hebt de mogelijkheid om uw instellingen in uw Google-account voor ‘gepersonaliseerde advertenties’ en daardoor de cross- device analyse in verband met Google Signals te deactiveren. Volg hiervoor de instructies op deze webpagina: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl. Meer informatie over Google Signals vindt u via de volgende link: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=nl#zippy=%2Cthemen-in-diesem-artikel %2Cin-dit-artikel-vindt-u-de-volgende-informatie. Voor ons gebruik van Google Analytics 4 hebben wij een zogenaamde verwerkersovereenkomst met Google afgesloten, die Google verplicht de gegevens van onze websitegebruikers te beschermen en niet aan derden door te geven. Om ervoor te zorgen dat het Europese niveau van gegevensbescherming wordt nageleefd, ook in het geval van een overdracht van gegevens van de EU of EER naar de VS en een eventuele verdere verwerking aldaar, verwijst Google naar de zogenaamde standaard contractuele clausules van de Europese Commissie, die wij contractueel zijn overeengekomen met Google. Verdere juridische informatie over Google Analytics 4, met inbegrip van een kopie van de voornoemde standaard contractuele clausules, is te vinden via de volgende link: https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=de. Details over de verwerking die door Google Analytics 4 in gang wordt gezet en de manier waarop Google met gegevens van websites omgaat, zijn hier te vinden: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=nl.
    • 9.3 CrazyEgg
      We gebruiken de tool "CrazyEgg" op onze website, een webanalysedienst van Crazy Egg Inc., 16220 Ridgeview Lane, La Mirada, CA, 90638 VS ("CrazyEgg"). CrazyEgg maakt gebruik van zogenaamde "cookies", die lokaal op uw computer worden opgeslagen en die een analyse van het gebruik van deze website door bezoekers mogelijk maken. De service verzamelt en bewaart gegevens waaruit gebruiksprofielen worden gemaakt met behulp van pseudoniemen. We gebruiken Crazy Egg vanwege ons legitieme belang bij de analyse van bezoekersgedrag en om ons aanbod te verbeteren en beter af te stemmen op de behoeften van de bezoekers, evenals een klantvriendelijk en effectief ontwerp van het paginabezoek, in overeenstemming met art. 6 sectie 1, lid f van de AVG. De door de cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website (inclusief uw IP-adres) wordt overgebracht naar een CrazyEgg-server in de VS en daar opgeslagen. CrazyEgg zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, om rapporten over de website-activiteit op te stellen voor de website-exploitant en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Ook zal Google deze informatie eventueel aan derden overdragen, voor zover dit door de wet vereist is of voor zover derden deze informatie namens Google verwerken. De gepseudonimiseerde gebruikersprofielen worden niet gecombineerd met persoonsgegevens over de drager van het pseudoniem zonder de uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene, die afzonderlijk moet worden verleend. Meer informatie over de gegevensbeschermingsbepalingen van de gebruikte software vindt u op: https://www.crazyegg.com/privacy. U heeft op elk moment de mogelijkheid om het gebruik van de gebruikte cookies uit te schakelen via de volgende link: https://www.crazyegg.com/opt-out. U kunt het gebruik van de dienst ook volledig voorkomen met plug-ins voor uw browser, bijv. met de Java Script Blocker van http://noscript.net/.
    • 9.4 Googletagmanager.com
      Op onze site wordt Java Script Code gedownload van Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Met behulp van Google Tag Manager integreren we de verschillende trackingcodes van Google Analytics, Google Adwords, CrazyEgg, Facebook Pixel en voor aanbevelingsmarketing op onze site. Google Tag Manager verzamelt en anonimiseert alleen de gegevens die nodig zijn voor elke trackingcode. Deze verwerking wordt uitgevoerd in overeenstemming met artikel 6, par. 1 lid f van de AVG op basis van ons legitieme belang bij de statistische analyse van gebruikersgedrag voor optimalisatie- en marketingdoeleinden. Google gebruikt deze gegevens alleen voor de Google Tag Manager-service en de verbetering ervan. De gegevens worden niet doorgestuurd naar andere Google Service-producten. Zie https://support.google.com/tagmanager/answer/7157428?hl=nl. Om de uitvoering van Java-scriptcode door Google als geheel te voorkomen, kunt u een java- scriptblokkeerder installeren (bijv http://noscript.net/).

    10. Retargeting/remarketing/aanbevelingsreclame

    10.1 Google Ads Remarketing
    Deze website maakt gebruik van het online advertentieprogramma 'Google Ads’ en, binnen het kader van Google Ads, van de conversietracking van Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland ('Google’). Wij gebruiken Google Ads om onze aantrekkelijke aanbiedingen op externe websites onder de aandacht te brengen met behulp van reclamemedia (de zogenaamde Google Adwords). Wij kunnen bepalen hoe succesvol de afzonderlijke reclamemaatregelen zijn in verhouding tot de gegevens van de reclamecampagnes. Op die manier streven wij ernaar u reclame te tonen die u interesseert, onze website interessanter voor u te maken en een billijke berekening van de gemaakte reclamekosten te krijgen. De cookie voor het bijhouden van conversies wordt ingesteld wanneer een gebruiker op een door Google geplaatste advertentie klikt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw eindapparaat worden opgeslagen. Deze cookies verliezen gewoonlijk hun geldigheid na 30 dagen en worden niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als de gebruiker bepaalde pagina's van deze website bezoekt en de cookie nog niet is verlopen, kunnen Google en wij herkennen dat de gebruiker op de advertentie heeft geklikt en naar deze pagina is doorgestuurd. Elke Google Ads-klant ontvangt een andere cookie. Cookies kunnen daarom niet worden getraceerd op websites van Google Ads- klanten. De informatie die met de conversie-cookie wordt verkregen, wordt gebruikt om conversiestatistieken op te stellen voor Google Ads-klanten die voor conversie-tracering hebben gekozen. Klanten kennen het totale aantal gebruikers die op hun advertentie heeft geklikt en is doorgestuurd naar een pagina met een tag voor het bijhouden van conversies. Zij ontvangen echter geen informatie die kan worden gebruikt om gebruikers persoonlijk te identificeren. Het gebruik van Google Ads kan ook leiden tot de overdracht van persoonlijke gegevens naar de servers van Google LLC. in de VS.
    Details over de verwerking die door Google Ads Conversion Tracking in gang wordt gezet en over de manier waarop Google met gegevens van websites omgaat, zijn hier te vinden: https://policies.google.com/technologies/partner-sites. Alle hierboven beschreven verwerkingen, in het bijzonder het plaatsen van cookies voor het uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde met werking voor de toekomst intrekken door deze dienst in de 'Cookie Consent Tool’ op de website te deactiveren. U kunt ook permanent bezwaar maken tegen het plaatsen van cookies door Google Ads conversion tracking door het downloaden en installeren van de Google browser plug-in beschikbaar op de volgende link: https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=nl Wij wijzen u erop dat u bepaalde functies van deze website mogelijk niet of slechts in beperkte mate kunt gebruiken als u het gebruik van cookies hebt uitgeschakeld. Het privacybeleid van Google is hier te vinden: https://www.google.nl/policies/privacy/.

    10.2 Google Marketing Platform (voorheen Doubleclick)
    Deze website maakt gebruik van het online marketingmiddel by Google van provider Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (“GMP”). GMP maakt gebruik van cookies om voor de gebruiker relevante advertenties te tonen, de rapportage over de prestaties van campagnes te verbeteren en om te voorkomen dat een gebruiker dezelfde advertenties meerdere malen ziet. Met behulp van een cookie-ID registreert Google welke advertenties in welke browser getoond worden en kan op deze wijze vorkomen dat deze meerdere malen worden weergegeven. De verwerking vindt plaats op basis van ons gerechtvaardigde belang bij het optimale vermarkten van onze website conform art. 6, lid. 1 sub f AVG. Bovendien kan GMP met behulp van cookie-ID’s zogenoemde conversions registreren, die een verbinding met aanvragen uit advertenties hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als een gebruiker een GMP-advertentie ziet en later met dezelfde browser de website van de aanbieder opent en daar iets koopt. Volgens Google bevatten GMP-cookies geen persoonsgegevens. Door de gebruikte marketinghulpmiddelen maakt uw browser automatisch een rechtstreekse verbinding met een server van Google. Wij hebben geen invloed op de omvang en het verdere gebruik van de gegevens die door het gebruik van dit hulpmiddel door Google verzameld worden, en informeren u daarom op basis van onze kennis van zaken: door de integratie van GMP ontvangt Google de informatie dat u het desbetreffende deel van onze website geopend heeft of een advertentie van ons heeft aangeklikt. Als u bij een dienst van Google geregistreerd bent, kan Google uw bezoek aan uw account koppelen. Zelfs als u niet bij Google geregistreerd bent of als u niet bent ingelogd, bestaat de mogelijkheid dat de aanbieder uw IP-adres te weten komt en dit opslaat. Als u bezwaar wilt maken tegen deze trackingmethode, kunt u cookies voor conversion tracking uitschakelen door uw browser zo in te stellen dat cookies van de website www.googleadservices.com geblokkeerd worden, https://adssettings.google.com/authenticated? hl=nl; deze instelling wordt verwijderd als u uw cookies wist. U kunt ook bij de Digital Advertising Alliance via de website www.aboutads.info informatie vinden over het plaatsen van cookies en instellingen hiervoor uitvoeren. Bovendien kunt u uw browser zo instellen dat u over het plaatsen van cookies geïnformeerd wordt en kiest voor het afzonderlijk accepteren van cookies of dat u het accepteren van cookies in het algemeen of in bepaalde gevallen uitsluit. Als u geen cookies accepteert, kan de functionaliteit van onze website beperkt worden. Op de volgende website vindt u meer informatie over de bepalingen betreffende gegevensbescherming van GMP by Google: https://policies.google.com/privacy?gl=de&hl=nl. Voor zover wettelijk vereist hebben wij uw toestemming verkregen voor de verwerking van uw gegevens zoals hierboven beschreven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde en met onmiddellijke ingang intrekken. Volg om uw herroepingsrecht uit te oefenen de hierboven beschreven procedure.


    11. Functies van de website

    • 11.1 Trusted Shops Trustbadge
      Voor het weergaven van onze Trusted Shops keurmerk en voor de aanbieding aan klanten om lid te worden van Trusted Shops na een bestelling is de Trusted Shops Trustbadge ingebouwd in deze site. Hiermee maken wij gebruik van een in het kader van een belangenafweging overwegend gerechtvaardigd belang voor optimale positionering van onze producten en diensten, art. 6 par. 1 lid f AVG. De Trustbadge en de diensten waarvoor daarmee reclame wordt gemaakt, vormen een aanbieding van Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen, Duitsland. Bij het openen van de Trustbadge slaat de webserver automatisch een zogeheten server-logfile op, dat bijv. uw IP-adres, datum en tijd van het openen, overgedragen hoeveelheid gegevens en de provider van de aanvrager (toegangsgegevens) bevat en de aanvraag registreert. Deze toegangsgegevens worden niet geanalyseerd en uiterlijk zeven dagen na het einde van uw bezoek aan de website automatisch overschreven. Overige persoonsgegevens worden uitsluitend overgedragen aan Trusted Shops als u er na het afronden van een bestelling voor kiest om gebruik te maken van de producten van Trusted Shops of als u zich daar al eerder voor had aangemeld. In dit geval geldt de tussen Trusted Shops en u afgesloten overeenkomst.
    • 11.2 Gebruik van YouTube-video's
      Deze website maakt gebruik van de YouTube-inbeddingsfunctie voor het aanduiden en weergeven van video's van de aanbieder 'YouTube’, die onderdeel is van Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland ('Google’). In dit verband wordt de 'uitgebreide gegevensbeschermingsmodus’ toegepast, waarbij de opslag van gebruikersinformatie volgens de aanbieder pas bij het afspelen van de video of video's in gang wordt gezet. Als de weergave van ingebedde YouTube-video's wordt gestart, dan schakelt de aanbieder 'YouTube’ cookies in om informatie over het gebruikersgedrag te verzamelen. Volgens de informatie van 'YouTube’ dienen deze er onder andere toe videostatistieken op te stellen, de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en onrechtmatige activiteiten te voorkomen. Wanneer u bij Google bent aangemeld, worden uw gegevens rechtstreeks aan uw account gekoppeld wanneer u een video aanklikt. Als u wilt voorkomen dat uw profiel aan YouTube wordt gekoppeld, moet u zich afmelden alvorens de knop te activeren. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze gebruiksprofilering, waarbij u zich voor uitoefening van dit recht tot YouTube moet richten. Bij gebruik van YouTube is eveneens een overdracht van persoonsgegevens aan de server van Google LLC. in de VS mogelijk. Los van de weergave van ingebedde video's wordt bij ieder bezoek aan deze website verbinding gemaakt met het Google-netwerk, hetgeen zonder onze invloed kan leiden tot verdere gegevensverwerking. Alle hierboven beschreven verwerkingen, in het bijzonder het uitlezen van informatie op het gebruikte eindapparaat via de trackingpixel, worden alleen uitgevoerd als u ons daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven conform artikel 6, lid 1, punt a), AVG. Zonder deze toestemming zullen Youtube-video's tijdens uw bezoek aan de site niet worden gebruikt. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Om uw herroeping uit te voeren, kunt u deze dienst deactiveren in de 'tool voor het toestaan van cookies’ die op de website wordt aangeboden via alternatieve opties die u op de website worden meegedeeld. Nadere informatie over gegevensbescherming bij 'YouTube’ vindt u in de gebruiksvoorwaarden van Youtube op https://www.youtube.com/static?template=terms en in de privacyverklaring van Google op https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy.
    • 11.3 Google Web Fonts
      Deze website maakt gebruik van zogeheten webfonts die beschikbaar worden gesteld door Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (’Google’) voor een consistente weergave van lettertypen. Wanneer u een pagina bezoekt, laadt uw browser de vereiste fonts in het cachegeheugen om teksten en lettertypen correct weer te geven. Hiervoor dient de browser die u gebruikt verbinding te maken met de servers van Google. Als gevolg hiervan weet Google dat onze website is geopend via uw IP-adres. Het gebruik van Google Web Fonts vindt plaats met het oog op een consistente en aantrekkelijke weergave van ons online aanbod. Dit is een gerechtvaardigd belang conform artikel 6, lid 1, punt f), AVG. Als uw browser geen webfonts ondersteunt, wordt het standaardlettertype van uw computer gebruikt. Nadere informatie over Google Web Fonts vindt u op https://developers.google.com/fonts/faq en in het privacybeleid van Google: https://www.google.com/policies/privacy/.
    • 11.4 Google reCAPTCHA
      Op deze website gebruiken wij ook de reCAPTCHA functie van Google Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland (’Google’). Deze functie dient ertoe onderscheid te kunnen maken of een invoer door een natuurlijk persoon of oneigenlijk op machinale en geautomatiseerde wijze geschiedt. De service omvat de verzending van het IP-adres en eventueel andere gegevens die Google nodig heeft voor de reCAPTCHA-service aan Google en vindt plaats conform artikel 6, lid 1, punt f), AVG, gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang in de constatering van individuele wilsvrijheid van handelingen op internet en het voorkomen van misbruik en spam. Bij gebruik van reCAPTCHA is overdracht van persoonsgegevens mogelijk aan de server van Google LLC. in de VS. Meer informatie over Google reCAPTCHA en het privacybeleid van Google vindt u op: https://policies.google.com/privacy?hl=nl.
    • 11.5 Myra
      Bij het verwerken van persoonlijke gegevens - vooral IP-adressen - vertrouwen we op partners met zeer hoge beveiligingsstandaarden. Met de steun van Myra Security GmbH, Landsberger Str. 187, 80687 München, Duitsland, garanderen we de beschikbaarheid van onze service en beschermen onze infrastructuur tegen aanvallen van criminelen, botnets of andere schadelijke software. Myra Security GmbH is een gespecialiseerd Duits IT-beveiligingsbedrijf dat deze filtering namens ons overneemt. Voor uw veiligheid worden alle verkeersstromen gecontroleerd voordat u toegang krijgt tot onze service. Door elke oproep te analyseren, kunnen we verifiëren dat uw verzoek een legitiem verzoek is en uw gevoelige gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Deze filtering vormt geen beperking voor het gebruik van onze service/website. We plaatsen Myra op basis van ons legitieme belang bij de beveiliging en beschikbaarheid van onze website volgens art. 6 par. 1, lid f van de AVG.

    12. Overige

    Deze website maakt gebruik van een zogenaamde 'cookie consent tool’ (tool voor het toestaan van cookies) om effectieve toestemming van de gebruiker te verkrijgen voor cookies en op cookies gebaseerde toepassingen waarvoor toestemming vereist is. De 'cookie consent tool’ wordt aan de gebruikers getoond in de vorm van een interactieve gebruikersinterface wanneer zij de pagina openen, waarop toestemming voor bepaalde cookies en/of op cookies gebaseerde toepassingen kan worden gegeven door het betreffende vakje aan te vinken. Door het gebruik van de tool worden alle cookies/diensten waarvoor toestemming vereist is, alleen geladen als de betrokken gebruiker daarvoor toestemming geeft door het overeenkomstige vakje aan te vinken. Dit zorgt ervoor dat dergelijke cookies alleen op het eindapparaat van de gebruiker worden geplaatst als daarvoor toestemming is gegeven. De tool stelt technisch noodzakelijke cookies in om uw cookievoorkeuren op te slaan. Persoonlijke gebruikersgegevens worden over het algemeen niet verwerkt. Indien in individuele gevallen persoonsgegevens (zoals het IP-adres) worden verwerkt om cookie- instellingen op te slaan, toe te wijzen of te loggen, gebeurt dit conform artikel 6, lid 1, punt f), AVG op basis van ons legitiem belang bij een juridisch conform, gebruikersspecifiek en gebruiksvriendelijk toestemmingsbeheer voor cookies en daarmee bij een juridisch conforme vormgeving van onze website. Verdere rechtsgrondslag voor de verwerking is artikel 6, lid 1, punt c), AVG. Als verantwoordelijke partij zijn wij wettelijk verplicht het gebruik van technisch onnodige cookies afhankelijk te maken van de toestemming van de gebruiker. Meer informatie over de operator en de instellingsopties van de cookie consent tool vindt u rechtstreeks in de overeenkomstige gebruikersinterface op onze website.


    13. Rechten van de betrokkene

    • 13.1
      In de zin van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming hebt u als betrokkene, ten opzichte van de voor de verwerking van uw persoonsgegevens verantwoordelijke, uitgebreide gegevensbeschermingsrechten (informatie- en interventierechten), waarover wij u hieronder informeren:
      • Recht van inzage overeenkomstig artikel 15, AVG;
      • Recht op rectificatie overeenkomstig artikel 16, AVG;
      • Recht op gegevenswissing overeenkomstig artikel 17, AVG;
      • Recht op beperking van de verwerking overeenkomstig artikel 18, AVG;
      • Recht op kennisgeving overeenkomstig artikel 19, AVG;
      • Recht op overdraagbaarheid van gegevens overeenkomstig artikel 20, AVG;
      • Recht om toestemming in te trekken overeenkomstig artikel 7, lid 3, AVG;
      • Recht om een klacht in te dienen overeenkomstig artikel 77, AVG.
    • 13.2 RECHT VAN BEZWAAR
      WANNEER WIJ IN HET KADER VAN EEN BELANGENAFWEGING UW PERSOONSGEGEVENS OP GROND VAN ONS HOGERE GERECHTVAARDIGD BELANG VERWERKEN, HEBT U TE ALLEN TIJDE HET RECHT OM, VANWEGE MET UW SPECIFIEKE SITUATIE VERBAND HOUDENDE REDENEN, BEZWAAR TE MAKEN TEGEN DE VERWERKING VAN U BETREFFENDE PERSOONSGEGEVENS MET GEVOLGEN VOOR DE TOEKOMST. >MAAKT U GEBRUIK VAN UW RECHT VAN BEZWAAR, DAN STAKEN WIJ DE VERWERKING VAN DE BETREFFENDE GEGEVENS. HET BLIJFT ONS ECHTER VOORBEHOUDEN DOOR TE GAAN MET DE VERWERKING VAN GEGEVENS, WANNEER WIJ DWINGENDE GERECHTVAARDIGDE GRONDEN VOOR DE VERWERKING KUNNEN AANVOEREN DIE ZWAARDER WEGEN DAN DE BELANGEN, GRONDRECHTEN EN FUNDAMENTELE VRIJHEDEN VAN DE BETROKKENE OF DIE VERBAND HOUDEN MET DE INSTELLING, UITOEFENING OF ONDERBOUWING VAN EEN RECHTSVORDERING. WANNEER UW PERSOONSGEGEVENS TEN BEHOEVE VAN DIRECT MARKETING DOOR ONS WORDEN VERWERKT, HEBT U TE ALLEN TIJDE HET RECHT BEZWAAR TE MAKEN TEGEN DE VERWERKING VAN U BETREFFENDE PERSOONSGEGEVENS VOOR DERGELIJKE MARKETING. U KUNT UW RECHT VAN BEZWAAR ZOALS HIERBOVEN BESCHREVEN UITOEFENEN. MAAKT U GEBRUIK VAN UW RECHT VAN BEZWAAR, DAN STAKEN WIJ DE VERWERKING VAN DE BETREFFENDE GEGEVENS VOOR DEZE DOELEINDEN.

    • 14. Duur van de opslag van persoonsgegevens

      De duur van bewaring van persoonsgegevens wordt vastgesteld aan de hand van de respectieve wettelijke bewaartermijn (bv. fiscale en handelsrechtelijke bewaartermijnen). Na het verstrijken van de termijn worden de in aanmerking te nemen gegevens stelselmatig verwijderd, indien ze niet meer nodig zijn voor uitvoering of voorbereiding van een overeenkomst en wij geen gerechtvaardigd belang bij verlengde bewaring hebben.

    • 15. Marketing Cookie-instellingen

      Aanbieder Functie Uitloggen
      Google Ads Analyse van het gedrag op de website bij het invoeren via advertenties in de Google-zoekopdracht Uitloggen
      Crazy Egg Analyse van het klikgedrag op de website Uitloggen
      Google Dynamic Remarketing Advertenties voor verschillende apparaten Uitloggen
      Facebook Aangepast publiek Analyse van het surfgedrag bij het invoeren via Facebook Uitloggen
Top